سبد خرید

رساله‌ای درباره طبیعت انسان

ناشر : نیدسته: , ,
موجودی: 2 موجود در انبار

190,000 تومان

دیوید هیوم، فیلسوف نامدار اسکاتلندی، اولین و مهم‌ترین پژوهش فلسفی خود را به شناخت جنبه‌های مختلف طبیعت انسان اختصاص داده است. در این پژوهش او می‌کوشد فارغ از پیشداوری‌ها، باورهای مرسوم و مبانی فراطبیعی، فقط بر مبنای مشاهدات تجربی، طبیعی‌ترین و نهادی‌ترین ویژگی‌های انسان و امور گوناگون زندگی وی را بررسی کند. تأملات او در این راستا، در مجموعه‌ای با عنوان رساله‌ای درباره‌ی طبیعت انسان گرد آمده است؛ مجموعه‌ای متشکل از سه کتاب که اولی درباره‌ی فهم، دومی درباره‌ی احساس‌ها و سومی درباره‌ی اخلاق است.
کتاب حاضر در واقع ترجمه‌ی کتاب دوم از این رساله است که در آن هیوم به تحلیل احساس‌های گوناگون انسان و تأثیر روابط بین‌انسانی بر آن‌ها می‌پردازد. کتاب حاوی ایده‌ها و نکات روانشناختی ژرفی است که اگرچه در زمان حیاتِ هیوم و نیز مدت‌های مدیدی پس از آن، مردم و حتی متفکران توجه چندانی به آن‌ها نکردند، گذر زمان پرتو جدیدی بر آن‌ها افکنده و آن‌ها را به میزان بیشتری به حیطه‌ی توجه کشانده است. نتایج پژوهش هیوم در شناخت طبیعت انسان مورد هر چون‌وچرایی که باشد، در این نکته تردیدی نیست که او در این عرصه، افق تأملیِ گسترده‌تری در برابر ما گشوده است. شاید یکی از دورنماهای او در تلاشی چنین مستمر در شناخت طبیعت انسان، یا یکی از پیامدهای جانبیِ چنین شناختی، گسترش روابطی روادارانه‌تر میان انسان‌ها باشد؛ زیرا از یک سو، این دریافت که انسان‌ها از طبیعت مشابهی برخوردارند می‌تواند موجب شود که خطای دیگری را به‌مثابه‌ی خطایی انسانی در نظر گیریم و با اغماض بیشتری به آن بنگریم و، از سوی دیگر، چنان‌که هیوم خود اشاره می‌کند، «با شناخت طبیعت انسان، از او ناممکن‌ها را نخواهیم خواست.»

2 عدد در انبار

تعداد:
مقایسه



برچسب:

رساله‌ای درباره طبیعت انسان (کتاب دوم: درباره‌ی احساس‌ها؛ تلاشی در ارائه‌ی شیوه‌ی تجربی استدلال در امور انسانی)

دیوید هیوم (زاده ۷ مه ۱۷۱۱ – درگذشته ۲۵ اوت ۱۷۷۶) از فیلسوفان اسکاتلندی و از پیشروان مکتب تجربه‌گرایی بود. تقریباً همه فیلسوفان بر این اتفاق نظر دارند که او بزرگ‌ترین فیلسوف تاریخ بریتانیا و مکتب تجربه‌گرایی بوده‌است. زمانی که به الحاد متهم شد گفت: باید بگویم که کفر خود را می‌پذیرم. او کسی بود که بر کانت تأثیر بسیاری گذاشت. این جمله کانت معروف است که :هیوم من را از خواب جزم اندیشم بیدار کرد.

قسمتی از کتاب رساله‌ای درباره طبیعت انسان:
دو احساس غرور و سرافکندگی تاثراتی ساده و یک شکل هستند؛ بنابراین غیرممکن است که حتی با انبوهی از واژه‌ها بتوانیم تعریف درستی از آنها، یا در واقع از احساس دیگری، ارائه کنیم. حداکثر چیزی که می‌توان ادعای آن را داشت، توصيف از این احساسات از طریق برشمردن شرایط همراه با آنهاست. اما چون همه کلمه‌های غرور و سرافکندگی را به کار می‌برند و تأثراتی که این واژه‌ها بر آنها دلالت دارند در زمره متداول‌ترین تأثرات هستند، هر کسی خود می‌تواند، بی‌آنکه بیم اشتباه رود، به ایده درستی از آنها شکل ببخشد. بنابراین، برای جلوگیری از اتلاف وقت بر سر مقدمه چینی، مستقیما به بررسی این دو احساس خواهم پرداخت.
این نکته روشن است که غرور و سرافکندگی با این که درست متضاد با یکدیگر هستند، هر دو موضوع واحدی دارند. این موضوع «خود» یا همان توالی ایده‌ها و تأثرات مرتبط به همی است که حضوری بلاواسطه در حافظه و آگاهی ما دارند. هریک از این دو احساس در ما عمل کند، همواره نگاه ما به این جا دوخته می‌شود. بسته به آنکه ایده ما از خویش بیشتر یا کمتر مطلوب باشد، یکی از این دو احساس متضاد، شادمانی غرور یا اندوه سرافکندگی، ما را فرا می‌گیرد…

اشتراک گذاری:
نويسنده/نويسندگان

مترجم

نوع جلد

شمیز

قطع

رقعی

نوبت چاپ

سال چاپ

1399

تعداد صفحات

230

زبان

موضوع

شابک

9786220602897

وزن

280

جنس کاغذ

,

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “رساله‌ای درباره طبیعت انسان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پرسش و پاسخ از مشتریان

هیچ پرسش و پاسخی وجود ندارد ! اولین نفری باشید که درباره این محصول میپرسید!

موقع دریافت جواب مرا با خبر کن !
در حال بارگذاری ...