سبد خرید

ملکوت و جنت

ناشر : نگاهدسته: ,
موجودی: 1 موجود در انبار

55,000 تومان

وقتی به زندگی هر روز خود نگاه می کنیم، تو گویی تمامی این اعمال و تصميمها منوط به وقوع آینده ای روشن است. انگار ما تصوری آرمانی از وضع خوب یا خوشبختی در ذهن داریم، ولی این تصویر باشکوه اکنون دور از ماست و در آینده‌ای دور یا نزدیک به آن خواهیم رسید. به همین سبب، تلاش می‌کنیم زندگی ما معطوف به همان آینده قطعی ولی نامتحقق باشد. گویی ما گذشته‌ای رو به آینده را در اکنون خود زندگی می‌کنیم. کتاب ملکوت و جنت تلاشی برای واکاوی و ساخت گشایی همین تصور است. آگامبن ما را با خود به عمیق تاریخ اندیشه می‌برد، آنقدر به جنبه‌های مختلف این تصور می‌پردازد تا به مرور دلالت‌های سیاسی و اجتماعی و هستی شناختی این تصویر باشکوه و آرمانی را بازشناسیم و بپرسیم که آیا آدم هرگز در بهشت بوده است؟

1 عدد در انبار

مقایسه



ملکوت و جنت

درباره نویسنده جورجو آگامبن:

جورجو آگامبن (Giorgio Agamben) نویسنده کتاب ملکوت و جنت، (زاده ۱۹۴۲ در رم)؛ فیلسوف و نویسنده معاصر ایتالیایی است. آگامبن از چهره‌هاي برجسته فلسفه و نظریه سياسی راديکال در ايتاليا است. در سال‌های اخير آثار او تأثير عميقی بر پژوهشگران برخی رشته‌ها در فضای روشنفکری انگليسي‌زبان داشته است. او تحصيلات خود را در رشته‌های فلسفه و حقوق به پايان برد و در سال 1965 رساله دکترای خود را درباره انديشه سياسی سيمون وی نوشت. در سال‌های 1966 و 1968، به عنوان دانشجوی پسادکترا در سمينارهای هايدگر درباره هگل و هراکليتوس شرکت کرد. او در دانشگاه‌های مختلفی، از جمله دانشگاه ماچرا و دانشگاه ورونا، تدريس کرده و در کالج بين‌المللی پاريس مدير گروه بوده است.

مهم‌ترین آثار جورجو آگامبن «اجتماع آینده»، «هومو ساکر»، «کودکی و تاریخ»، «زبان و مرگ»، «وسایل بی‌هدف»، «پایان شعر»، «امر گشوده: انسان و حیوان»، «حرمت‌شکنی‌ها» و «وضعیت استثنایی» است.

درباره کتاب ملکوت و جنت:

احتمالا همه ما، خاصه در فرهنگ‌مان، همواره تصور جهانی آرمانی را در سر می‌پرورانیم مملو از سرخوشی‌ها و لذات که آدمی مبتلا به امراض و مرگ نیست، جهانی که همه چیز طبق روال مرسوم خود پیش می‌رود و کمتر مشکلی در مسیر رشد و تعالی انسان پیش روی او قرار می‌گیرد. باز از قضا شاید همه ما در طول زندگی طبق همین تصور چنان نقشه می‌ریزیم که گویی روزی قرار است همه سختی‌ها و مشقات تمام شود و نهایتا به «آن جایی» برسیم که شایسته ماست.

شاید کمتر کسی منکر این گونه تصورات شود؛ حتی آن کسی که بدبین است و اصلا باور ندارد روزی همه چیز بسامان خواهد شد، از سر تعلیق و تعویق در تحقق همین روزگارِ خوش است که چنین بی‌باور و تلخ‌اندیش شده است. به این ترتیب، شاید یکی از تصورات یا مفاهیم یا به بیان دقیق‌تر استعاره‌هایی که زندگی اجتماعی و حتی زندگی سیاسی ما را سامان داده و به آن خط می‌دهد، همین استعاره است. در نتیجه، یحتمل بتوان چنین گفت ما تلاش می‌کنیم، زندگی می‌کنیم، کار می‌کنیم و اهتمام می‌ورزیم بلکه شاید به «وضعی بسامان» برسیم، وضعی که در آن همه دغدغه‌های ما یکباره چون مهی صبح‌گاهی از میان می‌رود و آفتاب خوشبختی و سعادت در آسمان زندگی درخشیدن آغاز می‌کند.

کتاب پیش رو، تلاشی است برای مته گذاشتن به خشخاش همین استعاره. در ادبیات و دین به ویژه این استعاره نقشی پر رنگ دارد. کیست که بارها در اشعار شاعران برجسته حسرت روزگار از دست رفته سعادت بشر را نخوانده باشد؟ کیست که برای رسیدن به نوعی آرامش ابدی دل به باور و ایمانی گره نزده باشد؟ کیست که برای رسیدن به نوعی ثبات و رفاه همه هنگام در فعالیت‌های سیاسی، مثلا انتخابات، شرکت نکرده باشد؟ کیست که برای بهتر کردن اوضاع به خود تکانی نداده باشد و تلاشی و تقلایی نکرده باشد؟

جورجو آگامبن در این کتاب به این جد و جهدها می‌پردازد. او می‌کوشد با دستمایه قراردادن تصور «پردیس»، «فردوس» و «جنت»، تصور ما را از وضعیت آرمانی بررسی کند و در ادامه می‌کوشد با برقرار کردن نسبتی میان این مفهوم و ملکوت خداوند، رابطه این تصور را با امر سیاسی، یعنی مناسبات زندگی ما در مقام انسان، بکاود.

آگامبن در کتاب ملکوت و جنت بر یکی از دغدغه‌های اصلی فلسفه و کلام مسیحی، یعنی گناه آغازین و رانده شدن آدم از بهشت دست می‌گذارد. نباید فراموش کرد که از نگاه الهیات مسیحی غالبا کاتولیکْ ما در دوره عسرت هستیم، همگی فرزندان پدر و مادری هستیم که روزی هوش آنها را از جنت راند و هبوطی را رقم زدند که همه ما تا دیری گرفتار آن هستیم. در واقع، داستان کتاب حاضر با همین دوران عسرت و هبوط آغاز می‌شود.

کتاب ملکوت و جنت به شش بخش تقسیم شده است. نثر آگامبن کمی نزدیک به روش علمای قدیم است، یعنی بخش اعظم متن نوشته‌های او را متون دیگران تشکیل می‌دهد و او در دل واسازی همین متون است که در نوپیدایی گذشته، اکنون را به تصویر می‌کشد.

قسمتی از کتاب ملکوت و جنت:

زخمی که گناه می‌نامیم، خودِ زندگی را مجروح می‌سازد، زندگی‌ای که به درستی زیسته شده است. طبیعت ما به خاطر گناه کبیره‌ی این نخستین انسان به بدترین شکل خود تغییر یافته و نه تنها به گناه آلود شده بلکه زهدان گناهکاران نیز شده است.

تناقضی که در تار و پود این تلقی از گناه اصلی پیچیده و موجب بدل شدن آن به مسئله‌ای خاص در تاریخ اخلاق غرب می‌شود، مصداق مجازات و جرم برای عمل فردی خاص یا تکرار آن عمل از جانب یک عده نیست، بلکه طبیعت بشری است که به گناه آلوده شده، به عبارتی، خود زندگی در تمامی سازوکارهای آن است که گذشته از هر چیزی شامل تولید مثل هم می‌شود.

این نظریه آن قدر پیچیده می‌شود که آگوستین برای جلوگیری از افتادن در چاله مانویت، باید کتمان کند طبیعتْ فی نفسه شر است و باید قبول کند گناهْ سرشت و طبیعت نیست بلکه خُبث است؛ وانگهی، عطف نظر به این قضیه، فرد دچار تناقض‌هایی آشکار می‌شود، زیرا نمی‌تواند بفهمد خُبث را چگونه می توان بی هیچ خطایی با تولید مثل انتقال داد. راه حل این تناقض مضاعف کردن این انگاره درباره طبیعت و سرشت، به تعبیری دست و پا کردنِ تاریخی برای آن است: گناه، طبیعتی مضمحل و فاسد را به جای طبیعت عدنی و بی‌نقص می‌نشاند.

ما طبیعتِ نفس یا بدن را که ساخته خداوند و تماما خوب است، متهم نمی کنیم بلکه حرف ما این است که این طبیعت به اراده خود فاسد شده و بدون رحمت خداوند امیدی به شفای آن نیست.

با این همه، حتی پس از تولد مجدد (نفس) از دل عمل غسل، فساد طبیعت و سرشت در قالب نفس اماره‌ای بر جای می‌ماند که به طریقی چاره ناپذیر آدمی را به گناه سوق می‌دهد.

اشتراک گذاری:
نويسنده/نويسندگان

مترجم

نوع جلد

شمیز

قطع

رقعی

نوبت چاپ

3

سال چاپ

1400

تعداد صفحات

176

زبان

موضوع

شابک

9786222671143

وزن

215

جنس کاغذ

عنوان اصلی

The Kingdom and the Garden
2019

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “ملکوت و جنت”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

پرسش و پاسخ از مشتریان

هیچ پرسش و پاسخی وجود ندارد ! اولین نفری باشید که درباره این محصول میپرسید!

موقع دریافت جواب مرا با خبر کن !
در حال بارگذاری ...